اموزش های صحیح مطالعه و روش ها و راهکار ها برای خواندن درس..برنامه ریزی مناسب و
اطلاعات کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



موضوعات
لینک دوستان
نویسندگان
نظر سنجی

دوست عزیز مقطع شما کدام گرینه است؟

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مشاوره رایگان برنامه ریزی و پیشرفت تحصیلی و آدرس pishraftbarname.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






دیگر موارد



گن لاغری مردانه Online User

IranSkin go Up
تماس با ما
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 59
:: کل نظرات : 5

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 9

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 29
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 29
:: بازدید ماه : 338
:: بازدید سال : 910
:: بازدید کلی : 86246
کسب نتایج درسی بهتر...فقط با روش صحیح مطالعه!! نظر فراموش نشه

دوستان عزیز شما میتونید با مطالعه صحیح نتایج درسی بهتری بگیرین...نظر فراموش نشه

 كسب نتايج بهتر با مطالعه‌ي صحيح

هدف از حضور در کلاس و مطالعه دروس، یادگیری مطالب و استفاده از آنها در حل مسائل و یا شناخت بهتر چیزهایی ست که در ذهن ما به صورت مبهم و مجهول وجود دارد. اما برای یادگیری بهتر و دقیق تر باید به مراحل مقدماتی فرایند یادگیری نیز توجه ویژه نمود.
شاید اولین مقدمه، ایجاد انگیزۀ قوی و آمادگی روحی و ذهنی برای یادگیری دروس باشد. اما این انگیزه را چگونه در خود ایجاد کنیم؟
در اینجا نمی‌خواهیم از انگیزه‌های ابتدایی و کلی مثل اینکه درس خواندن چه تأثیری در زندگی و آیندۀ ما دارد،
صحبت کنیم. موضوع بحث ما ایجاد انگیزه و رغبت برای یادگیری و مطالعۀ یک بحث خاص، یا یک موضوع درسی مشخص می‌باشد. که البته این ایجاد انگیزه و شوق نسبت به موضوع باید قبل از حضور در کلاس و تدریس معلم صورت گیرد.

*علاقه مهم ترین شرط در تمرکز حواس می‌باشد. باید بدانید که هرچه علاقه‌تان به یادگیری آن موضوع بیشتر شود، ذهن شما تمرکز بیشتری در یادگیری پیدا می‌کند. در نتیجۀ این تمرکز بیشتر، مطلب دقیق‌تر و با ماندگاری طولانی‌تر در ذهن نقش بسته و در نتیجه یادآوری آن، سریعتر، آسانتر و حل مسائل بسیار روان تر انجام خواهد شد.
برای ایجاد رغبت و انگیزه در رابطه با یک موضوع می‌بایست اطلاعات اولیه‌ای راجع به آن بدست آوریم.
این اطلاعات اولیه شامل قوانین کلی حاکم بر آن موضوع بوده و باید ساده و کم حجم باشد و تصویر روشنی از آنچه باید بیاموزیم بدست آوریم.
*تصویری اندیشیدن به مطالب به شکلی زیبا و روان در ذهن، شما را به مطالعه و پیگیری آن موضوع علاقه مندتر می‌نماید. یکی از روشهای تصویری نمودن زیبا و روان این اطلاعات در ذهنتان این است که با موضوع مورد مطالعه‌تان دوست شوید و با آن شوخی کنید، بگذارید و ذهن شما آن مطلب را به شکل یک سرگرمی و تفریح تصور کند و نه یک موضوع اجباری و بی‌روح.
این شکل برقراری ارتباط با مطلب درسی باعث ایجاد هیجان و علاقه و کششی می‌شود که شما را در یادگیری بسیار کمک خواهد نمود. مطالبی که بار هیجانی بیشتری دارند، بیشتر در حافظه می‌مانند و بهتر بخاطر آورده می‌شوند،
وقتی تک تک شما دانش آموزان نسبت به مطلب درسی همین علاقه و اشتیاق را داشته باشید و فضای کلاس را قبل از ورود معلم برای تدریس او آماده نمایید، معلمتان هم با شور و شوق بیشتر هر آنچه در توان داشته باشد برای آموزش شما بکار می‌گیرد. هر چه در سر کلاس آماده‌تر و با علاقه‌تر حاضر شوید و سوالهایی مرتبط با موضوع درس طرح کنید، معلمتان هم متوجه می‌شود که خواهان درس هستید و با اشتیاق بیشتر مطلب را توضیح می‌دهد، مثالهای جدید می‌زند و با انجام تمرینات بیشتر به شما در یادگیری بهتر کمک خواهد کرد.
*بعد از آنکه مطلب را از معلمتان فراگرفتید نوبت به مطالعۀ خود شما و تمرین و حل مسأله است.
شما باید برای یادگیری خوب مطالب، هدفتان را مشخص کنید. اهداف وقتی قابل دستیابی هستند که مشخص، دقیق، روشن و واضح باشند؛ و دیگر آنکه برای مطالعه برنامه ریزی داشته باشید. باید زمان مطالعۀ هر درس و یا هر مطلب را کاملاً مشخص کنید. مثلاً اینکه روز دوشنبه باید فصل  اول کتاب علوم را بطور کامل مطالعه کنید.
این برنامه ریزی باعث می‌شود هر بخش در زمان مناسب خود مطالعه شود و زمان مطالعه و یادگیری هر بخش و فصل با زمان مطالعۀ بخش دیگر مخلوط نشود.
مهمترین بخش در مطالعۀ یک درس، خواندن و فهمیدن متن اصلی کتاب است.
مطالب هر کتاب درسی بصورت ساده، عمومی و همه فهم نوشته شده است. شما باید مطلب را به زبان خودتان و به شکلی که دوست دارید برگردانید. متن درس، نمودارها – جداول و فرمولها را به زبان خود بیان کنید و مثالهایی برای خودتان بزنید که به فرایند یادگیری‌تان کمک کند. حتی متن را یک بار به زبان سادۀ خودتان بنویسید.
به جدولها و نمودارهایی که در کتاب آمده است به خوبی توجه کنید.این نمودارها و جداول معمولاً دارای نکاتی هستند که شاید در متن درس نیامده باشد. به غیر از این شکل این نمودارها، راحت تر از متن در ذهن شما نقش می‌بندد.
*حال که مطلب را بخوبی فراگرفتید، سعی کنید آن مطلب را به مطالب قبلی ارتباط دهید و به دنبال مثالهایی قابل لمس و درک در اطرافتان بگردید. این کار باعث می‌شود به کاربردهای واقعی و عملی این مطلب علمی پی ببرید.
بعد از مطالعۀ مطلب درسی و درک کامل مطلب، نکات اصلی و کلیدی و حتی کلمات کلیدی بحث را یادداشت کنید.
نکات و کلمات کلیدی، کوتاهترین، راحت‌ترین و بهترین نکات و کلماتی هستند که با دیدن آنها یک مفهوم در ذهن تداعی شده و مجدداً یادآوری می‌گردد.

 

 

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : دو شنبه 5 خرداد 1393
نظرات
چند توصیه هنگام مطالعه

دوستان براتون چنتا توصیه نوشتم اومیدوارم بهره ببرید فقط نظر یادتون نزه

1- هر روز 10 تا 30 دقيقه پياده‌روى كنيد و به هنگام راه رفتن، لبخند بزنيد. اين بهترين داروى ضدافسردگى است.

2- هر روز حداقل 10 دقيقه در يك مكان كاملاً ساكت و بى‌سر و صدا بنشينيد.

3- هرگز از خوابتان نزنيد. يك دستگاه ضبط فيلم بخريد و برنامه‌هاى تلويزيونى مورد علاقه‌تان كه شبها ديروقت پخش مى‌شوند را ضبط كنيد و روز بعد ببينيد.

4- هر روز صبح كه از خواب بلند مى‌شويد، جمله زير را تكميل كنيد: «هدف امروز من ....................... است.»

5- با اين سه «الف» زندگى كنيد: انرژى، اشتياق، احساس يگانگى

6- نسبت به سال قبل كتاب‌هاى بيشترى بخوانيد و بازى‌هاى بيشترى بكنيد.

7- هر روز زمانى را براى دعا، مديتيشن، يوگا و يا نظاير آن بگذاريد.

8- با افراد بالاتر از 70 ساله و نيز افراد كمتر از 6 ساله وقت بگذرانيد.

9- به هنگام بيدارى، روياپردازى كنيد.

10- بيشتر از ميوه‌ها و سبزيجات تغذيه كنيد.

11- چاى سبز، مقدارى زيادى آب، كلم، بادام و فندق را در رژيم غذايى روزانه‌تان بگنجانيد.

12- سعى كنيد هر روز بر روى لب حداقل سه نفر لبخند بياوريد.

13- ريخت و پاش و آشفتگى را از خانه، ماشين و ميز كارتان دور سازيد.

14- انرژى خود را صرف شايعات، موضوعات گذشته، افكار منفى يا چيزهايى كه از كنترل شما خارج است نكنيد. در عوض، انرژى خود را مصروف جنبه‌هاى مثبت «زمان حاضر» سازيد.

15- بدانيد كه زندگى مانند مدرسه است و شما براى يادگيرى به اينجا آمده‌ايد. مسائل، جزئى از برنامه درسى است كه ظاهر مى‌شوند و از بين مى‌روند، درست مثل مسائل كلاس رياضى، امّا درس‌هايى كه از آن‌ها ياد مى‌گيريد براى هميشه پا برجا مى‌ماند.

16- صبحانه را زياد، ناهار را متوسط و شام را كم بخوريد.

17- خودتان را زياد جدّى نگيريد. هيچكس ديگر هم اين كار را نمى‌كند.

18- لزومى ندارد كه در هر بحثى برنده شويد، اختلاف نظرها را بپذيريد.

19- با گذشته خود صلح كنيد تا «حال»تان خراب نشود.

20- زندگى خودتان را با ديگران مقايسه نكنيد.

21- هيچكس مسئول شادى و رضايت شما نيست بجز خودتان.

22- هر مصيبت يا ضايعه‌اى كه برايتان پيش مى‌آيد به خودتان بگوئيد: «آيا 5 سال ديگر، اين اتفاق اهميتى خواهد داشت؟»

23- همه را به خاطر همه چيز ببخشيد.

24- آنچه ديگران درباره شما فكر مى‌كنند به شما مربوط نيست.

25- هر وضعيتى، چه خوب و چه بد، تغيير خواهد كرد.

26- به هنگام بيمارى، كارتان از شما مراقبت نمى‌كند، دوستانتان از شما مراقبت مى‌كنند. تماس خود را با آن‌ها حفظ كنيد.

27- بهترين اتفاق براى شما هنوز روى نداده است.

28- گاه گاهى به افراد خانواده‌تان تلفن كنيد و بهشان بگوئيد كه به فكرشان هستيد.

29- هر شب قبل از رفتن به رختخواب، جمله زير را تكميل كنيد. «من امروز به خاطر ...................... خوشحال و سپاسگزارم».

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 323
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : دو شنبه 5 خرداد 1393
نظرات
چگونه برنامه ریزی درسی مناسبی داشته باشیم؟


چگونه یک برنامه ریزی درسی خوب داشته باشیم؟

 

برنامه ریزی، طرح و نقشه ای است که ما را به هدفمان که همان ایجاد تغییرات مطلوب در رفتار است می رساند که این تغییرات رفتاری باید مستمر و منطقی باشد.

 

و اما یک برنامه ریزی مطلوب چه اثرات و فوایدی دارد؟

1. برنامه ریزی روشی مناسب برای پاسخ به نیازها، که همان موفقیت درسی است می باشد. بنابراین برنامه ریزی به ما کمک می کند تا بهتر و سریعتر به هدفمان برسیم.

 

2. یکی از راه های افزایش تمرکز، برنامه ریزی است. برنامه ریزی به ما کمک می کند تا افکارمان را منظم کرده و آنها را اولویت بندی نمائیم. همینطور نحوه رسیدن به آن اهداف و مقدار زمانی که قرار است به آن اختصاص دهیم را مشخص کنیم.

 

بنابراین با برنامه ریزی ذهن شلوغ خود را مرتب کرده و به این ترتیب یک گام بسیار مهم در مسیر موفقیت تحصیلی خود بر می داریم.

 

3. برنامه ریزی باعث کاهش اضطراب و فشار روانی می شود. در واقع با برنامه ریزی دیگر برای نگران شدن وجود ندارد. فرد زمان و فرصت کافی جهت استفاده از توانائی ها و آموخته های خود را خواهد داشت.

 

4. برنامه ریزی باعث تقویت اراده و قدرت تصمیم گیری میشود. با برنامه ریزی کم کم یاد میگیریم که برای رسیدن به اهداف زندگی، صبور بوده و در برابر سختی ها مقاومت نمائیم. همینطور، تمرین می کنیم که اراده ای قوی و قدرت تصمیم گیری داشته باشیم.

 

5. برنامه ریزی موجب خوش بینی به آینده و امیدواری می گردد. بدون تردید ایمان به پیروزی و رسیدن به هدف، انگیزه ای است بسیار قوی برای قدم نهادن در مسیر موفقیت.

 

6. برنامه ریزی موجب خود نظم بخشی می شود. انسان منظم یعنی انسانی که برنامه دارد و برای هر کاری زمان و مکان خاصی را در نظر می گیرد. در واقع نظم و انضباط میوه ی شیرین برنامه ریزی است.

 

7. برنامه ریزی، خود ارزیابی را تسهیل می کند. این مهارت به ما کمک می کند تا به موقع به محاسن و مشکلات فعالیتی کعه انجام داده ایم پی ببریم. میزان پیشرفت را برآورد کرده و نهایتا اگر لازم بود برای افزایش بازدهی و کاهش مشکلات تغییراتی در برنامه ایجاد نماییم.

 

8. برنامه ریزی مدیریت زمان رادر پی دارد. وقت و زمان در زندگی، محدود و برگشت ناپذیر است. لذا برای استفاده درست از زمان، ناگذیر به برنامه ریزی هستیم. دانشمندان معتقدند 8 دقیقه صرف زمان برای برنامه ریزی روزانه، می تواند یک ساعت زمان را برای شما ذخیره کند.

 

چگونه برنامه ریزی کنیم؟

 

می دانیم که برنامه ریزی صرفا یادداشت های روزانه نیست، بلکه تکنیکی است که به وسیله ی آن می توان با مدیریت زمان و چینش درست کارها، بهتر به اهداف پیش بینی شده رسید.

 

برای نوشتن یک برنامه خوب، باید گام های زیر را برداریم:

 

گام اول: ریختن برنامه در قابل زمان است که ابتدا باید برنامه ها را متناسب با حجم آن ها در قالب های روزانه، هفتگی و ماهانه بریزیم.

 

گام دوم: تعیین روش برنامه است که روش های برنامه ریزی می تواند زمان محور یا تکلیف محور باشد.

Ø     در زمان محور،ابتدا ساعات روزانه‌ی خود را تنظیم نموده و سپس هر درس و یا برنامه را در داخل آن می‌گنجانیم.


برای ادامه به ادامه مطلب مزاجعه کنید

Ø

 

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 313
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : دو شنبه 5 خرداد 1393
نظرات
چطور تفریح کنیم ؟ ؟ داستانی جالب

یه روز، صبح جمعه، فاطمه و محمد، همراه بابا و مامان برای تفریح و گردش به پارک رفته بودن. توی پارک، وقتی بچه‌ها، بازی کردنشون تموم شد، پیش مامان و بابا اومدن تا کمی میوه بخورن و استراحت کنن، محمد که خیلی خسته شده بود، دراز کشید و گفت: بابا یه سئوال! ما برای تفریح و شادی هم آداب داریم.؟!

بابا کتابی که تو دستش بود رو بست و گفت: بله، ما برای همه‌ی‌ کارامون آداب داریم. ما قبل از این که برای تفریح از خونه بیرون بیاییم، صدقه می‌دیم و از خدا می‌خوایم که به سلامتی به خونه برگردیم . وقتی هم که با دوستان، یا خانوادمون برای تفریح رفتیم، یاد خدا رو فراموش نمی‌کنیم ، نمازمون رو اول وقت می‌خونیم ، خوش اخلاقیم و می‌خندیم و شوخی می‌کنیم اما گناه نمی‌کنیم . مثلاً دیگران رو مسخره نمی‌کنیم که همه بخندن، چون این کار تفریح آدم های نادون است.

تازه، ما می‌تونیم خوراکی یا هرچیزی که با خودمون آوُرده بودیم رو به دیگران هم بدیم تا به همه خوش بگذره. و دیگه این که توی گردش باید مواظب چیزایی که همه از اون استفاده می‌کنن باشیم و اونا را خراب نکنیم مثل آب سردکن ها، وسایل عمومی یا حتی گل و درختانی که خدا آفریده تا همه استفاده کنن.


بقیه داستان ادا مه مطلب_(((( بیشتر بخوانید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : دو شنبه 5 خرداد 1393
نظرات
سوال سعید اقا

 

 

saeid : من اگه بخوام تو کنکور ریاضی رتبه ی زیر 3000 بیارم چیکار باید بکنم؟؟؟<br />

در ضمن الان من دوم دبیرستانم<br />

واسه اینکه بتونم تو سوم معدل بالای نوزده و نیم بیارم چی؟؟؟<br />

حداقل میزا درس خوندنم چقدر باید باشه؟؟؟

 

 

پاسخ:

با سلام

 اول باید برای خوذتون روحیه ایجاد کنید و بعد هدف..هدف رو که مشخص کردین و همین هدف شما ره میسازه.... حدود 20 نکته هست که 1 تا 7 برای راهنمایی ها و بقیش به دردتون میخوره..توجه کنید!

8- نسبت به رياضي ديد بهتري پيدا کنيد. براي اين کار ليستي از کاربردهاي رياضي را در رشته‌هاي مختلف و امور جاري زندگي بنويسيد؛ مثلاً کاربرد رياضي در ساختمان‌سازي.

 

9- مطالبي که هنگام مطالعه مي‌خوانيد حتي فرمول ها و معادلات

 

و نيز سؤالات امتحان را به زبان فارسي برگردانيد.

 

10- براي حل سريع مسائل

 

ریاضی تمرین و هنگام مطالعه وقت بگيريد که يک مسئله را در چند دقيقه حل مي‌کنيد. البته عجله داشتن و شتاب‌زدگي را توصيه نمي‌شود؛ زيرا باعث اشتباه مي‌شود ولي سرعت عمل در جايي که شما متوجه راه‌حل شده‌ايد و آن را بلديد، در جلوگيري از کمبود وقت به شما کمک مي‌کند.

 

 

11-  مسیله را گام به گام حل کنيد. اين کار باعث فهم خوب مسئله و حدس راه‌حل‌هاي درست میشوذ

 

 

 

12- قبل از انجام محاسبات، مسئله را تجزيه و تحليل کنيد و با جزئيات طرح کنيد.

 

 

 

13- برآوردي از پاسخ خود داشته باشيد تا از طي کردن مسير اشتباه، جلوگيري شود. مثلاً برآورد کنيد که اگر از اين راه‌حل استفاده کنيد به فلان جواب مي‌رسيد. در اين صورت آيا جواب مسئله درست خواهد بود؟

 

14- از بازنمايي ذهني استفاده کنيد. اين کار باعث از بين رفتن وقفه‌ي ذهني مي‌شود؛ يعني تصوير مراحلي را که مي‌خواهيد انجام دهيد، در ذهن خود ترسيم کنيد و تصاويرِ ذهنيِ

 

مسایل مشابه را در ذهن خود بازسازي کنيد.

 

 

 

15- جوابي را که مي‌دهيد مرتب بررسي کنيد که آيا مسير را درست مي‌رويد يا خير.

 

 

 

16- هنگام مطالعه، تمرين‌ها را به صورت کتبي انجام دهيد. از اين‌که مسائل را ذهني حل کنيد، بپرهيزيد؛ زيرا موجب اشتباه مي‌شود.

 

 

 

17- از اين‌که در آخرين لحظه، جواب خود را تغيير دهيد بپرهيزيد؛ مگر اين‌که صددرصد از جواب خود مطمئن باشيد.

 

18- فرمول‌هاي رياضي را قبل از امتحان مرور کنيد  و با

 

ا شروع امتحان آن‌ها را در حاشيه‌ي برگه بنويسيد که هر وقت به آن‌ها نياز داشتيد به راحتي در دسترس باشند. اگر زماني که مسئله را حل مي‌کنيد فرمول را بازيابي کنيد، احتمال اين‌که اشتباهي پيش آيد، وجود دارد.

 

20- مسائل را مشابه مسائلي که قبلاً ياد گرفتيد و حل ک

 

رديد، در نظر بگيريد. هم‌چنين شباهت‌هاي آن را با مسائل ديگر پيدا کنيد. اين امر موجب از بين رفتن نگراني مي‌شود.

 

 

 

21- براي آمادگي بيش‌تر سر جلسه‌ي امتحان، مسائل زيادي حل کنيد. از مثال‌ها و تمرين‌هاي کتاب غافل نشويد.

 

 

 

22- همه‌ي وقت خود را صرف چند مسئله‌ي سخت نکنيد. ابتدا مسائل آسان را حل کنيد. اگر ديديد مسئله‌اي سخت است از آن عبور کنيد و بعد از پاسخ به تمام مسائل به آن برگرديد.

 

23- در صورتي که در حل بعضي مسائل مشکل داريد قبل از

 

امتحان از معلم خود کمک بخواهيد تا يک بار ديگر براي شما توضيح دهد.

 

 

 

24- اگر نمي‌دانيد از کجا شروع کنيد، سؤال را دوباره بخوانيد.

 

25- مواظب اشتباهات پيش‌پاافتاده باشيد؛ زيرا هر چه‌قدر مسير را درست برويد ولي در يک

 

محاسبه کوچک (جمع و تفريق) اشتباه کنيد، جواب شما غلط مي‌شود.

 

 

 

و نکته ی اخر به خود دایم روحیه و انگیزه بدهید

 

در مورد نکته دوم چگونه معدل را افزایش دهیم؟

 

● پیش از ورود به کلاس مطالعه کنید

 

برای هر مشکلی راه حلی وجود دارد و یکی از روشهایی که شما می توانید با کمک آن دروسی را که به آنها علاقه ندارید با تمایل بیشتری مطالعه کنید، این است که پیش از حضور در کلاس درس یاد شده ، نگاهی به کتاب انداخته و بکوشید اطلاعاتی درباره موضوع مورد نظر خود جمع آوری کنید.

 

اهمیت مطالعه پیش از حضور در کلاس (چه درسهای مورد علاقه خود و چه درسهایی که تمایلی به آنها ندارید) این است که هرچه اطلاعات اولیه و دانسته های شما درباره یک موضوع درسی بیشتر باشد، خود به خود کشش بیشتری در شما برای فراگیری آن بوجود خواهد آمد. شاید تا به حال به این موضوع فکر کرده باشید که چرا دبیران و استادان شما اینقدر به شما تاکید می کنند که پیش از ورود به کلاس ، مطالعه سطحی و اجمالی و سریعی بر آنچه که قرار است تدریس شود داشته باشید. علت این تاکید بیشتر به خاطر همین تاثیر اطلاعات اولیه است. با دانستن اطلاعات اولیه شوق یادگیری و تمرکز حواس شما در کلاس بیشتر شده و مطالب بیان شده را بهتر درک می کنید. اگر باور ندارید امتحان کنید تا خودتان تجربه کنید.

 

● از خود پرسش کنید

 

در مطالعه اولیه هدف شما گرفتن اطلاعات ابتدایی و کنجکاو کردن ذهن با گرفتن اطلاعات ساده و کم حجم مقدماتی است ؛ ولی روش دیگری که می توانید از آن برای افزایش میزان بازدهی و به خاطر سپردن بیشتر مطالب استفاده کنید، پرسش کردن قبل ، هنگام و پس از مطالعه است. با کتاب شوخی کنید

 

تعدادی از دانش آموزان هنگامی که تلویزیون تماشا می کنند یا با دوستان خود صحبت می کنند همیشه خوشحالند؛ ولی هنگامی که صحبت از کتاب و مطالعه می شود جدی و اخمو می شوند. در روان شناسی حافظه و یادگیری گفته می شود: مطالبی که بار هیجانی بیشتری دارند، بیشتر در حافظه می مانند و بهتر به خاطر آورده می شوند؛ زیرا هیجان، علاقه، تمرکز و ورود مطلب به حافظه را موجب می شود. برای نمونه از شما پرسیده می شود که آیا همسایه ۸ سال پیش خود را به خاطر می آورید؟ شما می گویید نه ، از شما می پرسند همان که ۲ بچه داشت ، شما می گویید نه به خاطر نمی آورم ، همان که پدرش فروشنده لباس بود و شما باز هم به خاطر نمی آورید. به شما می گویند: همان که خانه شان آتش گرفت.

 

یک مرتبه همه چیز در ذهنتان زنده می شود؛ چرا که آتش گرفتن بار هیجانی موثری داشته است. اگر چه آتش گرفتن ، یک هیجان منفی در شما ایجاد کرده بود، ولی در هر حال هیجان انگیز بود و همین هیجان باعث می شود که شما خاطره آن آتش سوزی را بخوبی به خاطر بسپارید. به همین ترتیب شما می توانید برای این که مطالب درسی را بهتر و بیشتر به خاطر بسپارید با کتاب ارتباط عاطفی و احساسی برقرار کنید.

 

یکی از بهترین روشهایی که شما می توانید به همین منظور از آن استفاده کنید، این است که با کتاب شوخی کنید. این موضوع به علاقه و تمرکز شما کمک زیادی می کند.

 

هر چه می توانید به سخت ترین مطالب کتاب بار هیجانی مثبتی بدهید و آن را بخوانید.

 

اگر بخواهید می توانید با زبان خوشایند خودتان با همه مفاهیم کتاب شوخی کنید. مثلا هنگامی که قسمتی ازکتاب (درسی یا غیردرسی) برایتان خیلی جالب بود، در حاشیه آن بنویسید: "چه جالب". اگر برایتان تعجب آور بود، علامت تعجب بگذارید یا اگر پرسش برانگیز بود، علامت پرسش بگذارید. یک دانش آموز فعال به این ترتیب می تواند با کتاب درگیر شود و عقاید و عواطف خود را به شکلی با نوشتن اعلام کند.

 

شما می توانید با پرسش ، ذهن خود را هدفدار کنید. اشتباهی که به طور معمول دانش آموزان مرتکب می شوند، این است که آنها به طور معمول تعدادی پرسش های حافظه ای کم ارزش از خود می پرسند. مثلا بوعلی سینا در چه تاریخی متولد شد؟ جنگ جهانی دوم در چه تاریخی شروع شد یا هیمالیا کجاست؟ پرسش هایی از این قبیل کم ارزش ترین پرسش هایی است که شما می توانید از خود بپرسید، ولی برای به خاطر سپردن بیشتر مطالب شما، باید از پرسش های کاربردی ، تحلیلی ، ترکیبی استفاده کرد.

 

پرسش های کاربردی جالب ترین نوع پرسش ها هستند و همان طور که از نامشان برمی آید می خواهند مطالب علمی را به مسائل روزمره ربط دهند و آنها را در عمل بسنجند، مثلا تشویق ، بلافاصله پس از یک عمل خوب چه نقشی در شکل گیری شخصیت مثبت کودک دارد؟ پرسش های تحلیلی پرسش هایی هستند که در آن مطالعه کننده قدم های منطقی یک شخص یا تغییر و تحول یک شیئ یا وضعیت را از نقطه شروع تا پایان بررسی می کند. مثلا آنتونی رابینز، روان شناس معروف ، چگونه با همه ناکامی ها، زندگی خود را دگرگون کرد؟

 

پرسش های ترکیبی پرسش هایی هستند که از پرسش های تحلیلی قوی ترند و به پرسش های خلاق معروفند. در این پرسش ها شما می توانید با کنار هم قراردادن اطلاعات ، ایده ها و اندیشه های گذشته به طرح اندیشه های نو دست بزنید و آن را پرسشی کنید، مثلا تناسب مسکن و جمعیت را در ۲۰ سال آینده ایران چگونه پیش بینی می کنید؟ باید به خاطر داشته باشید که این پرسش ها را خواننده مطرح می کند و خود نیز به آنها پاسخ می دهد، پس هرچه پرسش های قوی تری مطرح شوند، تمرکز و علاقه بیشتری نیز در شما ایجاد می شود. تنها به پرسش های مطرح شده در کتاب اکتفا نکنید، بکوشید خودتان پرسش های زیادی را به ترتیبی که گفته شد طرح کنید؛ زیرا در این صورت بیشتر به پاسخ گویی علاقه مند می شوید.

 

● در کلاس یادداشت برداری کنید

 

معلمان بارها در طول سال های تحصیلی به دانش آموزان می گویند که آنها باید در سر کلاس شنونده ای فعال باشند؛ ولی مفهوم این عبارت چیست؟ یعنی باید چگونه باشیم؟ شنونده فعال چه خصوصیات و ویژگی هایی دارد؟

 

بهترین و موثرترین راه برای این که شما یک شنونده فعال باشید این است که یادداشت بردارید. اگر می خواهید یک دانش آموز موفق شوید چه نیاز به یادداشت برداری را در سر کلاس احساس می کنید یا خیر، حتما از صحبت مدرس یا سخنران ، یادداشت برداری کنید. در یادداشت برداری موفق هیچ وقت نباید جمله ای را به طور کامل یادداشت کنید، بلکه باید تنها نکات را به صورت اشاره ای و مختصر یادداشت کنید.

اقای سعید و بقیه دوستان برای ادامه پاسخ به بخش ادامه ی مطلب مراجعه کنید>>>>> بیشتر بخوانید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 223
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
نظرات
سوال اوا خانوم

سلام اوا هستم 17سالمه الان که امتحان ها شروع شده اصلا حس درس خوندن ندارن نمیدونم هرچقدرفشارمیارم حوصلم نمیشه مثل قبلا ها حالا هم امتحان هامو بد دادم شاید یکی دو تاشو هم بیفتم بعذش هم این امتحان هارو هم که بد دادم دیگه اصلا امیدی به خوندن درس ندارم از دو طرف دارم دیوونه میشم یک تجدید شدنم و شهریورامتحان دادنم دو نتونستن درس خوندنک


پاسخ:

با سلام مشکل یک مشکل اساسی هست..شما که دخترین علاقه ای به درس ندارین تعجب میکنم...برای شما مهم نیست مثلا یکی از همکلاسیاتون از شما درس خون تر و نمرش بالاتر باشه؟...اول باید دو کار خیلی مهم انجام بدین

1.برای خودتون انگیزه و ایجاد روحیه درست کنید..برای مثال بگید که مگه من چیم از بقیه همکلاسیام کم تره؟؟؟چرا اونا نمره خوب بگیرن اما من نگیرم؟؟؟...به خودتون روحیه بدید..مثلا مطمین باشید کسایی که نمرشون ازتون بالاتره شما رو مصخره میکنن..و نکته ی بعد به خودتون پاداش بدید هر چه قدر بیشتر درس خوندید بیشتر پاداش بدید..مثلا بگین دو ساعت درس یک ساعت اینترنت..و چند نکتهی دیگه توجه کنید:

روش های زیادی برای مطالعه ی بهتر وجود دارد و حتی كتاب های زیادی هم در این باره نوشته شده‌اند؛ اما این جا ده روش را درنظر گرفته‌ایم كه امیدواریم به شما در یادگیری درس كمك كند.

 

1.برای مطالعه به خودت پاداش بده! 

تو هم می‌توانی از این روش استفاده كنی و به خودت پاداش بدهی. این جایزه می‌تواند یك خوراكی یا تماس با یك دوست صمیمی یا دیدن قسمتی از فیلم و كارتون مورد علاقه‌ات باشد.

اگر مطالعه با علاقه صورت بگیرد، بسیار سازنده و اثرگذار خواهد بود. می‌توانی امتحان كنی!

 

2. برای كارهایت برنامه‌ی مشخص داشته باش

در صورتی كه برای هر یك از كارهایت وقت مشخصی درنظر بگیری، موفق‌تر خواهی بود؛ زیرا بدن انسان به این برنامه‌ها عادت می‌كند.

 

 

3. ساكت! دارم تمركز می‌كنم

 

با صدای بلند مطالعه كن تا بتوانی مطالعه كردن خودت را ببینی! از گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه پرهیز كن تا تمركزت از بین نرود و مجبور نشوی جمله‌ای را كه با یك بار خواندن برایت قابل فهم است، دوباره و چندباره بخوانی.

 

4. انگیزه داشته باش

به این فكر كن كه برای چه مطالعه می‌كنی؛ برای آن كه در آینده در شغل مورد علاقه‌ات موفق باشی، نه به این خاطر كه خانواده یا معلم، تو را مجبور به درس خواندن می‌كنند.

 

حس درس خواندن ندارم!

5. از فرصت‌هایت به خوبی استفاده كن

اجازه نده كه زمان از دست برود. طوری برنامه‌ریزی كن كه به كارهای دیگر هم برسی.

 

6. اگر نمی‌دانی، بپرس

اگر درباره‌ی چیزی شك داری، بی‌معطلی آن را بپرس؛ چون یك سؤال بی‌جواب ذهن تو را مشغول می‌كند و نمی‌توانی با تمركز به درس خواندن ادامه دهی.

 

7. ساعت مناسبی از روز را به درس خواندن اختصاص بده

آخرین ساعات شب فرصت مناسبی برای درس خواندن نیست؛ زیرا بسیار خسته‌ای. این هم خوب نیست كه درست بعد از بیدار شدن به سر میز مطالعه بروی. هم چنین هرگز بعد از غذا خوردن شروع به درس خواندن نكن، چون تمام خون بدنت برای گوارش غذا در شكم جمع شده است و خوابت می‌گیرید.

 

پس چه موقع برای مطالعه مناسب است؟

اگر صبح زود از خواب بیدار شده‌ای و كمی ورزش كرده‌ای، می‌توانی صبح‌ها درس بخوانی. اصلاً خوب نیست كه از روی تختخوابت؛ پشت میز مطالعه بپری. هم چنین اگر بعد از غذا خوردن خوابت می‌گیرد، یك خواب بیست تا سی دقیقه‌ای می‌تواند تو را سرحال بیاورد.

 

8 .به اندازه‌ی كافی بخواب

بر اساس آن چه كه در نكته‌ی 2 و 7 گفتیم، همان ‌طور كه كارهایت را با برنامه‌ ی مشخصی پیش می‌بری، باید بهترین زمان را برای خوابیدن در نظر بگیری تا ذهنت فعال و سالم باشد. 8 ساعت خواب برایت كافی است.

 


9. میزان مطالعه‌ات را بالا ببر

این كه مطالعه، دانایی را افزایش می‌دهد حرف جدیدی نیست؛ اما عادت به مطالعه توانایی درك مسائل و تحلیل آن‌ها را بالا می‌برد. هرچند مجبور نیستی كتاب‌های خیلی سخت بخوانی.

 

 

 

10. پس از مدتی درس خواندن، به كارهای موردعلاقه‌ات بپرداز.

سخت است كه بخواهی مانند یك ماشین بدون وقفه درس بخوانی. بهتر است هر  45 -50 دقیقه یك‌بار به خود استراحت بدهی و به كاری كه دوست داری بپردازی. نقاشی بكشی، به یك موسیقی گوش بدهی یا با خمیربازی، چیزی درست كنی تا ذهنت آزاد شود.

/...//

وسخن اخر به خودتان دایم روحیه بدید

موفق باشید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 210
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2

نویسنده : محمد
تاریخ : شنبه 3 خرداد 1393
نظرات
چرا استرس میگیرم.؟؟

 چرا هنگام مطالعه استرس میگیریم؟؟شاید این سوال بیشتر دانش اموزان و دانشجویان باشد...خب ما هم دنبال دلیلی منطقی هستیم !!

مهم ترین دلیل این است که ما فکر میکنیم نمیتوانیم مطالب را حفظ کنیم و این باعث میشود استرس بگیریم...گاهی اتفاق های روزانه باعث استرس شده و نمیگذارند مطالب را بخوانیم..

شما فکر میکنید ددلیل استرس چیست؟؟جوابتان را در بخش نظرات مطرح کنیید.

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 615
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1

نویسنده : محمد
تاریخ : جمعه 2 خرداد 1393
نظرات
سوال شیدا خانم

 سللللان به همه ی دوستتاان شیدا هستم 15 ساله از کرمان..ببخشید اقا ی نوسینده من این روزا نمیتونم مطالبو خوب حفظ کنم..مشکلم چیه...ویتامیتی چیزی کم دارم..توروخدا کمکم کنیدد!میسی از وبتون

 

پاسخ.

با سلام بهتر بود یکمی بیشتر توضیح میدادید

احتمالا شما هنگام مطلعه خیلی مطالب رو تند تند حفظ میکنید این کار به مرور زمان باعث میشه تا مطالب رو دیگه نتونید حفظ کنید..برای این که بتوونید حفظ کنید ورزش کنید و قبل از مطالعه  میوه بخورید....حتما یک استکان شیر قبل از مطالعه

موفق باشید

 

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 257
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1

نویسنده : محمد
تاریخ : جمعه 2 خرداد 1393
نظرات
سوال علی اقا

 با سلام...علی هستم.ببخشید من راستشو بخواهید خیلی به درس علاقه دارم..روزی شاید بیشتر از 6 ساعت درس میخونم..دوستام میگم این قدر بخونی خنگ میشی؟؟من چیکار کنم راهنمایی کنید..خیلی به مطالعه علاقه دارم.!!

 

پاسخ؛

این که شما به درس علاقه دارید خیلی خوبه اما هر چیزی حدی و اندازه ای داره..اگر شما به خودتون فشار بیارید و زیاد مطالعه کنید سلول های خاکستری شما از بین میره و شما خیلی الزارمیر میگیرید!!پس بهترین راه پس از دو ساعت مطالعه نیم ساعت استراحت کنید

موفق باشید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 254
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1

نویسنده : محمد
تاریخ : جمعه 2 خرداد 1393
نظرات
یه بنده خدا

 یه بنده خدا:سیلوم..ببخشید اقا من  هیچوقت مطالب رو درک نمیکنم و نمیفهنم فقط حذف میکنم.به نظرتون مشکل چیه؟؟

 

پاسح؛

با سلام چندیین مشکل وجود داره.

مکان باید تمیز و مرتب و گوشه ی اتاق باشه

در سکوت درس بخونید

با صدای بلند درس نخونید

از خوردن و مطالعه با هم خوداری کنید

به چیزهای الکی فکر نکنید

و قبل از مطالعه استراحت کنید

اینا مهم ترین دلایل هستند

موفق باشید

 

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 273
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1

نویسنده : محمد
تاریخ : جمعه 2 خرداد 1393
نظرات

تعداد صفحات : 6
درباره ما
به وبلاگ من خوش آمدید..اینجا هر گونه سوال در مورد برنامه ریزی دارید بپرسی..تعارف نداریم که...اگرم وبلاگ دارین لیکن و ادرسوتونو بدین تا لینک کنم...پس هر گونه سوال..راهنمایی.دبیرستان.کنکور.دانشگاه و .. هر چیز دیگه ای.. پشیمون نمیشیدااااا من کمکتون میکنم
منو اصلی
صفحات
پیوندهای روزانه
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید